La Caixa, VISA i les operadores mòbils impulsen l'NFC a Espanya

18/12/2013
Smartphones
El servici comercial de pagament amb mòbil a través de la tecnologia NFC, desenrotllat per La Caixa, Telefònica, Vodafone, Orange i VISA, comencarà al gener.

La Caixa, Telefònica, Vodafone, Orange i VISA s’han unit per a iniciar el servici comercial de pagament amb mòbil a través de la tecnologia NFC (Near Field Communications) a Espanya. En el major llançament d’esta tecnologia a Europa, l'entitat financera europea impulsa un sistema de pagament NFC que compta amb el suport de les principals empreses de telecomunicacions del mercat, així com de Visa Europe.

És precisament l’aliança amb les tres principals operadores de telecomunicacions del país, Telefónica, Vodafone i Orange, el que permetrà al servici de pagament mòbil de La Caixa arribar, des del primer moment, a un ampli nombre d’usuaris. Les tres operadores representen en conjunt més del 80% del mercat espanyol de mòbils.

La Caixa ha creat el seu sistema de pagament mòbil NFC amb l’objectiu d’oferir un servici que reunisca comoditat i facilitat d’ús per als clients. A l’atractiu d’una aplicació que permet reunir totes les targetes en el mòbil, s’unixen la màxima garantia de seguretat en l’emmagatzematge de les dades i la realització de transaccions, segons informa Ecommerce News.

El servici, que també compta amb el suport de Visa Europe, s’iniciarà amb la contractació en línia del servici de pagament amb el mòbil. D’esta manera, en la SIM NFC del mòbil es descarreguen automàticament les dades de les targetes del client, que es gestionen a través d’una aplicació wallet que funciona com una cartera virtual per a guardar totes les targetes del titular. immediatament, el client té disponible la seua targeta en format digital.

El servici de pagaments NFC començarà el pròxim mes de gener, amb un llançament entre clients seleccionats de les tres operadores que utilitzen ben sovint els pagaments amb targeta contactless. Està previst que entre en funcionament de forma massiva al febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. Les previsions apunten que, gràcies al llançament del pagament mòbil NFC, el nombre d’usuaris de mitjans de pagament digitals supere els 100.000 en un any.