Atac a Vodafone Alemanya afecta dos milions d'usuaris

17/09/2013
Ataque
Les dades personals de més de dos milions d’usuaris de Vodafone Alemanya, les ha robades un ciberdelinqüent.

Vodafone ha comunicat que l’atacant va accedir als noms d’usuari, adreces, comptes bancaris i data de naixement.

La informació, la va robar d’una base de dades en la xarxa interna de la companyia.

L’operador indica que ha informat els usuaris afectats sobre l’atac, i els ha avisat davant de la possibilitat que reben missatges de pesca amb què s'intenta extraure més informació personal.

"Vodafone lamenta profundament l’incident i demana disculpes a tots els afectats", va dir l’operador en un comunicat.

Vodafone indica que no creu que l’atacant obtinguera informació suficient per a saquejar els comptes bancaris dels seus usuaris, ja que no va aconseguir accedir a números de telèfon, a detalls de les targetes de crèdit, a codis PIN o a contrasenyes.

La subsidiària alemanya de Vodafone no ha indicat quan es va cometre l’atac, però sí que va informar que la Policia els va demanar que retardaren la notificació mentre la investigació estava en curs.

Segons les declaracions de Vodafone: “Un sospitós ha sigut identificat, i sa casa, escorcollada. Això permet ara parlar sobre l’incident i informar els dos milions d’usuaris afectats”. En total, Vodafone Alemanya té al voltant de 36 milions d’usuaris de mòbils.

"Este atac només s'ha pogut dur a terme amb una gran intenció criminal, així com informació privilegiada, i s'ha llançat des de dins de la infraestructura de la companyia", va declarar l’operador.

 

Font: BBC